Bangers and Mash - pølser på primus
- Maggy Elva Solberg
- 4. jan.
- 2 min lesing
Bangers and Mash er en klassisk britisk pub-rett som også passer godt på tur.
Denne oppskriften kombinerer saftige bratwurst-pølser med en fyldig løksaus og potetmos, og er perfekt for deg som ønsker en mettende middag ute. Med få ingredienser som er lette å få tak i og en enkel fremgangsmåte, kan du lage en god middag uavhengig om du er nybegynner eller erfarne turmatlager.
Oppskriften er enkel å tilpasse til turforhold, og kan tilberedes med lite utstyr.

Hvilket utstyr trenger du for å lage Bangers and Mash på primus:
Gassbrenner - primus eller stormkjøkken.
Gass eller annet brensel
Fyrstikker eller lighter
Stekepanne, helst med non-stick belegg
Kjele, helst med non-stick belegg
Klype el. til pølsesteking
Sleiv til å steke løk og servere sausen med
Skje eller gaffel til å røre potetmosen med
Tallerkener og bestikk
Ingredienser til 2 sultne voksne:
6 stk Bratwurst 85% kjøttinnhold
0,5 løk
0,5 biffondterning
2 dl vann
0,5 ss hvetemel
Olje til steking
1 pose potetmos
2 dl melk - du kan også bruke vann og tørrmelk
Smør
Salt og pepper
Grønne erter, tinte
Fremgangsmåte:
Hjemme:
Skjær løk i tynne halvmåner.
På tur:
Stek pølsene på medium varme i en stekepanne med litt olje. Når pølsene er gjennomvarme, legg til side på en tallerken.
Tilsett evt. litt mer olje, før du steker løken i pannen til den er myk. Dryss over hvetemel og bland sammen. Stek i 1-2 minutter for å dempe melsmaken.
Hell oppi vann og tilsett biffond. La det hele småkoke i et par minutter til sausen har tyknet.
Tilsett pølsene, og kok i et par minutter. Legg til side.
Kok opp vann, smør og salt i en kjele.
Hell oppi melken og potetmospulveret og ta av varmen. Rør godt rundt, og la svelle.
Mens potetmosen sveller, sett pølsene tilbake på varmen. Når potetmosen er klar, server Bangers and Mash med grønne erter og nyt.