Dehydrert brokkoli - tørket turmat
- Maggy Elva Solberg
- 18. mars
- 2 min lesing
Å lage egen tørket turmat er gøy! Og det gjør det mulig å lage turmaten akkurat som du selv liker den. Brokkoli egner seg godt til tørking og er en allsidig grønnsak å bruke i turmatretter, som f.eks. Ris med kremet kylling.
Jeg brukte en dehydrator til å tørke den. Du må ikke ha en egen tørkemaskin, det er mulig å tørke mat i en stekeovn med varmluftsfunksjon, så lenge ovnsdøren kan stå litt på gløtt under tørketiden (det tillater ikke alle stekeovner).

Hvordan dehydrere brokkoli:
Forvelling:
Vask brokkolien og skjær i små buketter.
Kok opp usaltet vann og legg brokkolien opp i. Vent til vannet koker på nytt og kok i 2-3 minutter.
Hell av vannet, plasser bukettene raskt over i en skål med isvann og la ligge i 2-3 minutter.
Fjern bukettene fra isvannet og la dem renne av i et dørslag før du plasserer dem over et tørkebrett.
Dehydrering:
Brokkolibukettene tørkes i mattørker / dehydrator over natten på 50 grader.
Rehydrering:
Avhengig av om du vil ha brokkolien varm eller kald; rehydrer i ca. 10-20 minutter i varmt vann eller 30-60 minutter i kaldt vann.
Tips:
Hvis du vil ha mer nøtteaktig smak på brokkolien så kan du steke den i stekeovnen istedenfor å forvelle den, før du så tørker den.
Du kan rehydrere brokkolien i en mattermos.
Istedenfor å bruke mattermos, kan du tilsette vannet rett i en lynlåspose med brokkoli og legge den så i en isolasjonspose for å holde den varm under rehydreringen. Min isolasjonspose laget jeg ved å klippe en bit av solbeskyttelse til bil, la den dobbelt og brukte tape til å feste den sammen.