top of page

Dehydrert brokkoli - tørket turmat

  • Maggy Elva Solberg
  • 18. mars
  • 2 min lesing

Å lage egen tørket turmat er gøy! Og det gjør det mulig å lage turmaten akkurat som du selv liker den. Brokkoli egner seg godt til tørking og er en allsidig grønnsak å bruke i turmatretter, som f.eks. Ris med kremet kylling.


Jeg brukte en dehydrator til å tørke den. Du må ikke ha en egen tørkemaskin, det er mulig å tørke mat i en stekeovn med varmluftsfunksjon, så lenge ovnsdøren kan stå litt på gløtt under tørketiden (det tillater ikke alle stekeovner).

dehydrert brokkoli som ligger på tørkebrett
Dehydrert brokkoli

Hvordan dehydrere brokkoli:

Forvelling:

  1. Vask brokkolien og skjær i små buketter.

  2. Kok opp usaltet vann og legg brokkolien opp i. Vent til vannet koker på nytt og kok i 2-3 minutter.

  3. Hell av vannet, plasser bukettene raskt over i en skål med isvann og la ligge i 2-3 minutter.

  4. Fjern bukettene fra isvannet og la dem renne av i et dørslag før du plasserer dem over et tørkebrett.

Dehydrering:

  1. Brokkolibukettene tørkes i mattørker / dehydrator over natten på 50 grader.

Rehydrering:

  1. Avhengig av om du vil ha brokkolien varm eller kald; rehydrer i ca. 10-20 minutter i varmt vann eller 30-60 minutter i kaldt vann.


Tips:

  • Hvis du vil ha mer nøtteaktig smak på brokkolien så kan du steke den i stekeovnen istedenfor å forvelle den, før du så tørker den.

  • Du kan rehydrere brokkolien i en mattermos.

  • Istedenfor å bruke mattermos, kan du tilsette vannet rett i en lynlåspose med brokkoli og legge den så i en isolasjonspose for å holde den varm under rehydreringen. Min isolasjonspose laget jeg ved å klippe en bit av solbeskyttelse til bil, la den dobbelt og brukte tape til å feste den sammen.



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page