Havrekjeks med sjokolade – stekt på primus
- Maggy Elva Solberg
- 17. nov. 2024
- 1 min lesing
Oppdatert: 14. des. 2024
Gode kjeks med myk kjerne og deilig sjokoladesmak. Deigen er lett å blande sammen hjemme, og på tur er de enkle å steke på primus. Kjeksene passer veldig godt til kaffen på tur. Barnevennlige er de også, og pleier å gå ned på høykant!

Ingredienser:
2 dl havregryn, helst lettkokte
2 dl mel
1.5 ts bakepulver
0,5 - 1 ts kanel
1 klype salt
0.5 dl sukker, helst brunt
100 g lys kokesjokolade
100 g smør
0.5 dl vann
Smør til steking
Fremgangsmåte
Hjemme
Smelt smøret, og bland inn vannet.
Rør sammen alt det tørre inkl. hakket sjokolade, og bland det så inn væsken.
Pakk i en boks eller pose.
På tur
Bruk skje, og legg passe store klatter oppi en varm stekepanne. Klem kjeksene flate med en stekespade el.
Legg på lokk, og stek over middels varme. Snu kjeksene ofte så de ikke svir seg. Kjeksene er ferdige når de er sprø utenpå, og fortsatt myke inni.
Server og nyt!
Tips:
Du kan bruke engangshansker, og forme kjeksene i hendene, istedenfor å bruke skje.
Det er enklere å spise kjeksene om du lar de kjøle seg ned først, da stivner de og holder fasongen bedre. Men, du har min fulle forståelse om det blir for vanskelig å vente!