Hjemmelaget granola med tørket frukt
- Maggy Elva Solberg
- 30. jan.
- 1 min lesing
Oppdatert: 22. mai
Hjemmelaget granola smaker såååå godt og fungerer ypperlig som frokost på tur. Det er mange fordeler med å lage sin egen granola: blant annet kan du tilsette det du liker og du vet hva maten inneholder.

Ingredienser:
1 dl lønnesirup
2 ss honning
300 g lettkokte havregryn
100 g nøtter, hakkede - jeg brukte blanding av cashew, mandler og valnøttkjerner
50 g solsikkekjerner
50 g gresskarkjerner
1 ts malt kanel
0,5 ts salt
8 tørkede aprikoser
50 gram tranebær
Tørrmelk
Per porsjon:
100 gram granola
20 gram tørrmelk
3 dl vann
Hvordan lage hjemmelaget granola:
Hjemme:
Rør lønnesirup og honning sammen i en stor bolle. Tilsett resten av ingrediensene (bortsett fra aprikos og tranebær) og rør godt rundt.
Spre utover et papirdekket brett og stek i ovnen på 140 grader i 45-60 minutter. Rør rundt hvert 15. minutt.
Kutt aprikosene i biter.
Avkjøl og tilsett deretter aprikos og tranebær. Oppbevar i lufttett boks til du skal ut på tur.
Før turen:
Vei opp granola og tørrmelk i en pose eller boks.
På tur:
Hell granolablandingen i en kopp, tilsett vann, rør rundt og nyt!
Tips:
For mindre oppvask på tur - spis granolaen rett fra plastposen!
Du kan tilsette enten kaldt eller varmt vann. Varm frokost er digg når det er kaldt ute.
Jeg vet ikke hvor lenge den holder seg bra i kjøkkenskapet, jeg spiser den opp lenge før det blir et problem...