top of page

Hjemmelaget granola med tørket frukt

  • Maggy Elva Solberg
  • 30. jan.
  • 1 min lesing

Oppdatert: 22. mai

Hjemmelaget granola smaker såååå godt og fungerer ypperlig som frokost på tur. Det er mange fordeler med å lage sin egen granola: blant annet kan du tilsette det du liker og du vet hva maten inneholder.

hjemmelaget granola med tørrmelk i turkopp

Ingredienser:

  • 1 dl lønnesirup

  • 2 ss honning

  • 300 g lettkokte havregryn

  • 100 g nøtter, hakkede - jeg brukte blanding av cashew, mandler og valnøttkjerner

  • 50 g solsikkekjerner

  • 50 g gresskarkjerner

  • 1 ts malt kanel

  • 0,5 ts salt


  • 8 tørkede aprikoser

  • 50 gram tranebær


  • Tørrmelk


Per porsjon:

  • 100 gram granola

  • 20 gram tørrmelk

  • 3 dl vann


Hvordan lage hjemmelaget granola:

Hjemme:

  1. Rør lønnesirup og honning sammen i en stor bolle. Tilsett resten av ingrediensene (bortsett fra aprikos og tranebær) og rør godt rundt.

  2. Spre utover et papirdekket brett og stek i ovnen på 140 grader i 45-60 minutter. Rør rundt hvert 15. minutt.

  3. Kutt aprikosene i biter.

  4. Avkjøl og tilsett deretter aprikos og tranebær. Oppbevar i lufttett boks til du skal ut på tur.

Før turen:

  1. Vei opp granola og tørrmelk i en pose eller boks.

På tur:

  1. Hell granolablandingen i en kopp, tilsett vann, rør rundt og nyt!


Tips:

  • For mindre oppvask på tur - spis granolaen rett fra plastposen!

  • Du kan tilsette enten kaldt eller varmt vann. Varm frokost er digg når det er kaldt ute.

  • Jeg vet ikke hvor lenge den holder seg bra i kjøkkenskapet, jeg spiser den opp lenge før det blir et problem...



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page