Jordbær i sjokolade - på primus
- Maggy Elva Solberg
- 8. feb.
- 1 min lesing
Oppdatert: 15. mai
Jeg synes jordbær og sjokolade smaker himmelsk godt sammen! Denne søtsaken passer hele året, men det er enklest å få sjokoladen til å stivne på vinteren.
Så hva med å overraske daten din neste gang dere er ute på tur?

Ingredienser:
Ferske jordbær
100-150 gram mørk kokesjokolade
Hvordan lage jordbær i sjokolade på primus?
Varm opp litt vann i den største kjelen din - nok til at den minste kjelen flyter oppå. La så vidt småkoke.
Bryt sjokoladen i biter, sett oppi den minste kjelen og legg den oppi vannbadet.
Rør rundt mens du sakte smelter sjokoladen.
Når sjokoladen har smeltet helt tar du kjelen av varmen og enten dypper jordbærene oppi, eller øser smeltet sjokolade over dem. Legg på en tallerken eller bakepapir.
Server med noe godt å drikke og nyt!
Tips:
Ta med den sjokoladen du liker best. Jeg foretrekker mørk sjokolade til søte bær.
Hvis sjokoladen stivner før du har dekket alle bærene kan du sette kjelen tilbake oppi vannbad og varme den opp.
