Krydrede brødstenger med ost – lunsj på primus
- Maggy Elva Solberg
- 29. nov. 2024
- 1 min lesing
Oppdatert: 27. jan.
Disse brødstengene er skikkelig digg kosemat på tur. De passer like godt alene, som tilbehør til f.eks. suppe.
Her kan du smakstilsette etter eget ønske. Jeg gikk for en mild og snill variant denne gangen, ved å tilsette pizzakrydder og olje til pizza og pasta. Rett og slett for det var det jeg hadde for hånden på hytta. Brødstengene smaker nok utrolig godt om du bruker olje med hvitløk eller chili, og tilsetter litt ekstra flaksalt.

Ingredienser:
Ferdigstekt pizzabunn
Smaksatt olje
Revet ost
Krydderblanding
(Aioli)
Fremgangsmåte:
Dryss revet ost over en pizzabunn, og strø over med krydderblandingen. Legg på den andre pizzabunnen.
Hell litt olje i stekepannen, og legg bunnen forsiktig i pannen.
Ringle litt olje over bunnen som vender opp, og strø over krydder.
Sett på lokk, og stek på lav til middels varme. Når osten har begynt å smelte, snu deigen og stek på andre siden.
Når osten har smeltet, løft brødet over på en skjærefjøl og skjær i avlange stenger.
Server evt. med aioli og nyt!