top of page

Krydrede brødstenger med ost – lunsj på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 29. nov. 2024
  • 1 min lesing

Oppdatert: 27. jan.

Disse brødstengene er skikkelig digg kosemat på tur. De passer like godt alene, som tilbehør til f.eks. suppe.


Her kan du smakstilsette etter eget ønske. Jeg gikk for en mild og snill variant denne gangen, ved å tilsette pizzakrydder og olje til pizza og pasta. Rett og slett for det var det jeg hadde for hånden på hytta. Brødstengene smaker nok utrolig godt om du bruker olje med hvitløk eller chili, og tilsetter litt ekstra flaksalt.

Blå turtallerken med biter av krydrede brødstenger med ost, som har blitt stekt i stekepanne på primus
Varme krydrede brødstenger med ost, klare til å nytes på tur!

Ingredienser:

  • Ferdigstekt pizzabunn

  • Smaksatt olje

  • Revet ost

  • Krydderblanding

  • (Aioli)


Fremgangsmåte:

  1. Dryss revet ost over en pizzabunn, og strø over med krydderblandingen. Legg på den andre pizzabunnen.

  2. Hell litt olje i stekepannen, og legg bunnen forsiktig i pannen.

  3. Ringle litt olje over bunnen som vender opp, og strø over krydder.

  4. Sett på lokk, og stek på lav til middels varme. Når osten har begynt å smelte, snu deigen og stek på andre siden.

  5. Når osten har smeltet, løft brødet over på en skjærefjøl og skjær i avlange stenger.

  6. Server evt. med aioli og nyt!







Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page