top of page

Lammekebab på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 19. apr.
  • 1 min lesing

Denne litt sterke lammekebaben var real hurtigmat på tur i påsken. Med grønnsaker og dressing klare på forhånd, så gjenstod det kun å steke lammekjøttet, før en digg lunsj kunne serveres!

Tretallerken på bakken med wraps og lammekekbab med grønnsakerpå

Ingredienser til 4 wraps:

  • 4 Wraps

  • 400 gram lammekjøttdeig

  • 1 pose Shish Kebab kryddermiks fra Hindu + ca. 1,5 dl vann

  • Agurk skivet, delt i halvmåner

  • Cherrytomater delt i to

  • Syltet rødløk, ferdig laget fra butikken

  • Korianderblader

  • Salt og pepper


Myntedressing:

  • 150 gram gresk yoghurt

  • 1-2 ss finhakket mynte

  • 1-2 ss olivenolje

  • 1 fedd finhakket eller presset hvitløk

  • Salt og pepper


Hvordan lage lammekebab på primus:

Hjemme:

  1. Lag dressingen ved å finhakke mynte og hvitløk, og blande det sammen med yoghurt og olivenolje. Smak til med salt og pepper, og legg i en tett beholder.

  2. Kutt agurk og cherrytomater og pakk i tett beholder.

På tur:

  1. Stek lammekjøttdeigen i en stekepanne på middels til høy varme. Når kjøttdeigen nesten er gjennomstekt, tilsett krydderblandingen og vannet og stek videre i ca. 5 minutter.

  2. Finn frem en wraps, legg på ønsket mengde kjøttdeig og topp med agurk, tomater, syltet agurk, myntedressing, korianderblader, og nyt!

 

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page