Lammekebab på primus
- Maggy Elva Solberg
- 19. apr.
- 1 min lesing
Denne litt sterke lammekebaben var real hurtigmat på tur i påsken. Med grønnsaker og dressing klare på forhånd, så gjenstod det kun å steke lammekjøttet, før en digg lunsj kunne serveres!

Ingredienser til 4 wraps:
4 Wraps
400 gram lammekjøttdeig
1 pose Shish Kebab kryddermiks fra Hindu + ca. 1,5 dl vann
Agurk skivet, delt i halvmåner
Cherrytomater delt i to
Syltet rødløk, ferdig laget fra butikken
Korianderblader
Salt og pepper
Myntedressing:
150 gram gresk yoghurt
1-2 ss finhakket mynte
1-2 ss olivenolje
1 fedd finhakket eller presset hvitløk
Salt og pepper
Hvordan lage lammekebab på primus:
Hjemme:
Lag dressingen ved å finhakke mynte og hvitløk, og blande det sammen med yoghurt og olivenolje. Smak til med salt og pepper, og legg i en tett beholder.
Kutt agurk og cherrytomater og pakk i tett beholder.
På tur:
Stek lammekjøttdeigen i en stekepanne på middels til høy varme. Når kjøttdeigen nesten er gjennomstekt, tilsett krydderblandingen og vannet og stek videre i ca. 5 minutter.
Finn frem en wraps, legg på ønsket mengde kjøttdeig og topp med agurk, tomater, syltet agurk, myntedressing, korianderblader, og nyt!