Lune aprikoser med vaniljesaus - på termos
- Maggy Elva Solberg
- 23. mai
- 1 min lesing
Oppdatert: for 3 døgn siden
Jeg ville lage en dessert som ikke krever bruk av åpen flamme siden det var bålforbud i skrivende stund. Aprikoser er i sesong, og ypperlige som dessert på tur! De smaker både søtt og syrlig, og passer derfor godt med litt ekstra sødme. Så de fikk godgjøre seg i mattermosen, sammen med sukkerlake, mens jeg syklet ned til sjøen. Vel fremme smakte de nydelig sammen med vaniljesaus.

Ingredienser:
Aprikoser
2 dl vann
1 dl sukker
1 toppet ts vaniljesukker
Raus mengde vaniljesaus
Hvordan lage lune aprikoser på termos:
Hjemme:
Kok opp vann og sukker og la gjerne koke i 10-15 minutter.
Halvver aprikosen og fjern kjernen.
Plasser aprikosene i en mattermos og hell over sukkerlaken.
Hell evt. vaniljesausen over i en tett flaske.
På tur:
Fisk opp aprikosene med en lang skje, plasser i en skål eller kopp, hell over vaniljesaus og nyt!