top of page

Lune aprikoser med vaniljesaus - på termos

  • Maggy Elva Solberg
  • 23. mai
  • 1 min lesing

Oppdatert: for 3 døgn siden

Jeg ville lage en dessert som ikke krever bruk av åpen flamme siden det var bålforbud i skrivende stund. Aprikoser er i sesong, og ypperlige som dessert på tur! De smaker både søtt og syrlig, og passer derfor godt med litt ekstra sødme. Så de fikk godgjøre seg i mattermosen, sammen med sukkerlake, mens jeg syklet ned til sjøen. Vel fremme smakte de nydelig sammen med vaniljesaus.

treskål med aprikoser og vaniljesaus ute på en trebenk

Ingredienser:

  • Aprikoser

  • 2 dl vann

  • 1 dl sukker

  • 1 toppet ts vaniljesukker

  • Raus mengde vaniljesaus


Hvordan lage lune aprikoser på termos:

Hjemme:

  1. Kok opp vann og sukker og la gjerne koke i 10-15 minutter.

  2. Halvver aprikosen og fjern kjernen.

  3. Plasser aprikosene i en mattermos og hell over sukkerlaken.

  4. Hell evt. vaniljesausen over i en tett flaske.

På tur:

  1. Fisk opp aprikosene med en lang skje, plasser i en skål eller kopp, hell over vaniljesaus og nyt!

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page