top of page

Medisterkaker med poteter, brun saus, rosenkål og rødkål – julemiddag på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 4. des. 2024
  • 1 min lesing

Medisterkaker og rødkål minner meg om jul. Det er også en enkel middag å servere på tur i skogen. Jeg hadde kokte poteter til overs, som i tillegg til de øvrige ingredienser ble helt nydelig julemiddag i skogen 1. søndag i advent.

grønn turtallerken med stekte medisterkaker kokte poteter stekt rosenkål brun saus og rødkål

Ingredienser:

  • Medisterkaker

  • Poteter (kokte)

  • Rosenkål

  • Rødkål

  • Brun saus pose + vann

  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Hjemme:

  1. Kok potetene, om du ikke har rester.

  2. Rens rosenkålen, og skjær i 4.

  3. Pakk øvrige ingredienser i bokser, flasker, poser el.

På tur:

  1. Stek medisterkakene og sett til side på en tallerken.

  2. Bruk den største kjelen du har, og lag brun saus etter anvisning på pakken. Når sausen har kokt i ca. 3 av 5 minutter, tilsetter du medisterkakene, og legg til side med lokk over.

  3. Smelt smør i stekepannen og stek rosenkålen og potetene til kålen er myk. Ta til side, sett kjelen med medisterkaker og saus tilbake over varmen og kok opp. Legg stekepannen med grønnsakene over som et lokk.

  4. Når sausen har kokt i ca. 2 min, serverer du maten, med rødkål til og nyter!

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page