top of page

Shakshuka - frokost på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 28. apr.
  • 1 min lesing

Jeg smakte denne herlige eggeretten første gang tidligere i vår på en restaurant, og bestemte meg umiddelbart for å teste den ut på primus. Veldig enkel å lage, og smaker skikkelig godt!


Posjert egg i en krydret tomat- og paprika saus, toppet med deilig salt fetaost. Hva er det ikke å like.

Shakshuka i en stekepanne som ligger på et ullunderlag

Ingredienser til 2 voksne:

  • 1,5 stk sjalottløk (jeg hadde ikke gul løk hjemme)

  • 1 fedd hvitløk

  • 0,5 stk rød spisspaprika

  • 1 boks hakkede tomater

  • 0,5 ts spisskummen

  • 1 ts paprikapulver

  • 3 stk egg

  • 0,5 pk fetaost

  • 0,5 ss olje til steking

  • Bladpersille

  • Salt og pepper

 

Hvordan lage Shakshuka på primus:

Hjemme:

  1. Finhakk løk, paprika og hvitløk og pakk i en boks.

  2. Tøm vannet og plasser fetaosten i en tett boks.

På tur:

  1. Varm opp olje i en stekpanne over medium varme og stek til alt mykner, i ca. 3-4 minutter.

  2. Tilsett tomater og krydder, rør godt og la småkoke i ca. 10-15 minutter til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

  3. Ta stekepannen av varmen. Lag grop i sausen og hell oppi ett og ett egg av gangen. Legg på lokk og kok videre til eggene har fått en hvit hinne.

  4. Dryss over revet persille og fetaost.

  5. Server og nyt - kanskje rett fra pannen som vi gjorde!



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page