top of page

Elgbæsj - sjokoladekuler med havregryn

  • Maggy Elva Solberg
  • 22. nov. 2024
  • 1 min lesing

Oppdatert: 22. mai

Trenger du litt lokkemat når du skal ha med barn ut på tur? Hva med å lage Elgbæsj, og servere neste gang dere er ute i friluft?


Elgbæsj, eller sjokladekuler med havregryn, er enkle å lage av det du mest sannsynlig allerede har i skapene hjemme, og de kan oppbevares i en tett boks eller pose i fryseren til dere skal ut.


Disse godbitene er også gøy for barna å lage selv.

Rød turtallerken med "elgbæsj" kuler oppe  som egentlig er kakaokuler

Ingredienser:

  • 100 g smør, romtemperert 

  • 1 dl sukker 

  • 2 ss kakao 

  • 1 ts vaniljesukker 

  • 4 dl lettkokte / små havregryn 

  • 2 ss vann


Fremgangsmåte:

  1. Rør sammen romtemperert smør og sukker.

  2. Tilsett øvrige ingredienser og bland godt.

  3. Bruk teskje til å hente opp litt masse og rull ovale "kuler" med hendene.

  4. Legg de med litt avtand på bakepapir dekket stekeplate eller på tallerken, og la stivne i kjøleskap.

  5. Putt oppi lufttett boks og oppbevar i fryseren, om de ikke skal spises de neste 2-3 dagene.


Tips:

  • Tilsett kaffe eller appelsinjuice istedenfor vann, hvis du vil ha en annen smak.

  • Du kan rulle elgbæsjen i kakao, før du legger den kaldt. Men da blir de litt mer klissete å spise. Men hva gjør vel det, ute på tur?!


Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page