Elgbæsj - sjokoladekuler med havregryn
- Maggy Elva Solberg
- 22. nov. 2024
- 1 min lesing
Oppdatert: 22. mai
Trenger du litt lokkemat når du skal ha med barn ut på tur? Hva med å lage Elgbæsj, og servere neste gang dere er ute i friluft?
Elgbæsj, eller sjokladekuler med havregryn, er enkle å lage av det du mest sannsynlig allerede har i skapene hjemme, og de kan oppbevares i en tett boks eller pose i fryseren til dere skal ut.
Disse godbitene er også gøy for barna å lage selv.

Ingredienser:
100 g smør, romtemperert
1 dl sukker
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 dl lettkokte / små havregryn
2 ss vann
Fremgangsmåte:
Rør sammen romtemperert smør og sukker.
Tilsett øvrige ingredienser og bland godt.
Bruk teskje til å hente opp litt masse og rull ovale "kuler" med hendene.
Legg de med litt avtand på bakepapir dekket stekeplate eller på tallerken, og la stivne i kjøleskap.
Putt oppi lufttett boks og oppbevar i fryseren, om de ikke skal spises de neste 2-3 dagene.
Tips:
Tilsett kaffe eller appelsinjuice istedenfor vann, hvis du vil ha en annen smak.
Du kan rulle elgbæsjen i kakao, før du legger den kaldt. Men da blir de litt mer klissete å spise. Men hva gjør vel det, ute på tur?!