top of page

Frokostblanding med tørket frukt

  • Maggy Elva Solberg
  • 27. mars
  • 1 min lesing

Å lage egen frokostblanding er et godt alternativ til frokost på tur. Ved å tilsette tørrmelk så behøver du kun å helle oppi varmt eller kaldt vann på tur, og vipps så er frokosten klar!


I denne blandingen er basen en ferdig fullkornblanding med 4 kornsorter; havre, rug, hvete og bygg fra butikken. I tillegg la jeg til 3 typer tørket frukt og tørrmelk. Jeg hadde heldigvis pakket med sukker og kanel i egen beholder, for denne frokostblandingen synes jeg var søt nok uten tilsatt sukker.


Frokostblandingen smakte helt nydelig etter en natt i hengekøyen.

frokostblanding oppi plastpose på tur
Slippe oppvask? Spis rett fra posen!

Ingredienser*

  • 80 gram AXA 4-korn

  • 10 gram tørket eple - Søstrene Grene

  • 12 gram tørket mango - Helios økologisk

  • 14 gram tørkede aprikoser  - Helios økologisk

  • 22 gram tørrmelk


  • (Sukker og kanel)


*Jeg veide for moro skyld opp ingrediensene - ingredienslisten er kun å anse som forslag til mengdeforhold. På lengre turer i fjellet ville jeg økt mengden vesentlig.


Hvordan lage frokostblanding med tørket frukt:

Hjemme:

  1. Mål opp ingrediensene i en lynlåspose eller annen pose med tykk plast (viktig om du ønsker å tilsette varmtvann rett i posen).

På tur:

  1. Tilsett vann, enten varmt eller kaldt og nyt!

utsikt fra hengekøye til sol igjennom trærne
For en utsikt å våkne opp til!


Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page