Frokostblanding med tørket frukt
- Maggy Elva Solberg
- 27. mars
- 1 min lesing
Å lage egen frokostblanding er et godt alternativ til frokost på tur. Ved å tilsette tørrmelk så behøver du kun å helle oppi varmt eller kaldt vann på tur, og vipps så er frokosten klar!
I denne blandingen er basen en ferdig fullkornblanding med 4 kornsorter; havre, rug, hvete og bygg fra butikken. I tillegg la jeg til 3 typer tørket frukt og tørrmelk. Jeg hadde heldigvis pakket med sukker og kanel i egen beholder, for denne frokostblandingen synes jeg var søt nok uten tilsatt sukker.
Frokostblandingen smakte helt nydelig etter en natt i hengekøyen.

Ingredienser*
80 gram AXA 4-korn
10 gram tørket eple - Søstrene Grene
12 gram tørket mango - Helios økologisk
14 gram tørkede aprikoser - Helios økologisk
22 gram tørrmelk
(Sukker og kanel)
*Jeg veide for moro skyld opp ingrediensene - ingredienslisten er kun å anse som forslag til mengdeforhold. På lengre turer i fjellet ville jeg økt mengden vesentlig.
Hvordan lage frokostblanding med tørket frukt:
Hjemme:
Mål opp ingrediensene i en lynlåspose eller annen pose med tykk plast (viktig om du ønsker å tilsette varmtvann rett i posen).
På tur:
Tilsett vann, enten varmt eller kaldt og nyt!
