top of page

Gnocchi med salviesmør og parmesan - på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • for 2 timer siden
  • 1 min lesing

Jeg var så heldig å få tørket hjemmedyrket salvie i gave til jul. Da jeg så ferdiglagde gnocchi i butikken fikk jeg lyst til å teste de sammen med salviesmør. Jeg har ikke tidligere tilført sitronsaft eller parmesan, men for en kombo - kjempegod lunsj på stranden det ble!

oransj turtallerken med gnocchi stekt på primus i salviesmør

Ingredienser*:

  • Gnocchi ferdig fra butikken

  • Smør

  • Salvie tørket

  • Parmesan

  • Sitronsaft

  • Pinjekjerner


*Alt ble på slump og øyemål denne gangen.


Hvordan lage gnocchi med salviesmør og parmesan på primus:

  1. Sett en raus klatt med smør i en stekepanne sammen med ett helt hvitløksfedd. Smelt på medium varme og la frese til smøret har begynt å få litt farge. Tilsett tørket salvie og fres med i et minutt til. Hell over litt sitronsaft, rør rundt og smak til.

  2. Hell salviesmøret over på en tallerken el.

  3. Tilsett raus klatt med smør i stekepannen.

  4. Koke opp vann i en kjele. Når vannet koker tilsetter du ønsket mengde gnocchi og lar den koke i 1-2 min. De er ferdige når de flyter opp til overflaten.

  5. Ta kjelen av varmen, og sett over stekepannen.

  6. Hell av vannet eller løft gnocchiene ut med en stekespade el. Når smøret har smeltet tilsett gnocchiene i stekepannen og stek til de er gyldne og sprø på begge sider.

  7. Hell salviesmøret over og bland godt.

  8. Server med parmesan og et dryss pinjekjerner, og nyt!


 

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page