top of page

Kokekaffe på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 22. nov. 2024
  • 1 min lesing

Oppdatert: 16. mai

Det er veldig godt med en kopp kaffe på tur. For meg er kokekaffe en variant som jeg forbinder med friluftslivet. Jeg får assosiasjoner til jegere og det å sitte rundt leirbålet. Det tar lenger tid å lage kokekaffe, enn å lage seg en kopp med pulverkaffe, men jeg synes det smaker mye bedre.

Kjele med kokekaffe oppi og granbar i tuten samt kaffekopp av treverk i bakgrunnen

Ingredienser:

  • Kaffe, kokmalt

  • Vann


Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann på primusen (eller bål). Skru av varmen.

  2. Tilsett kaffe så den dekker vannoverflaten og litt til - "et lite fjell"

  3. La trekke i 5 min. 

  4. Første koppen helles tilbake i kjelen.

  5. Server så kaffe i koppen, sil av gruten med granbar i tuten.



 

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page