top of page

Ostekake med bær - på termos

  • Maggy Elva Solberg
  • for 8 timer siden
  • 1 min lesing

Hva med å servere ostekake på glass som dessert i skogen på 17. mai? Ostekake smaker kjempegodt, og er enkel dessert å servere ute i friluft. Forberedelsene kan du gjøre hjemme, og når dere kommer ut er det bare å montere den lagvis i et glass el.

Plastglass med stett fylt med ostekakekrem kjeks og bær

Ingredienser for 2:

  • 5 Bixit kjeks, eller annen søt kjeks

  • 110 gram kremost naturell

  • 50 gram melis

  • 4 ts sitronsaft

  • Pisket krem (fra boks)

  • Blåbær

  • Bringebær

  • Jordbær


Hvordan lage ostekake med bær:

Hjemme:

  1. Rør sammen kremost, melis og sitronsaft.

  2. Tilsett pisket krem og vend forsiktig inn. Smak deg frem til hvor mye du vil tilsette - jeg brukte ca. 0,5 boks ferdig pisket krem.

  3. Hell over på mattermos.

  4. Putt kjeks i en pose. Pakk med bær i en boks el.

På tur:

  1. Knus kjeksen ved å slå på posen med termosen (dette steget kan du gjøre hjemme).

  2. Putt kjeksblanding nederst i glasset, fyll med ett lag ostekrem, deretter blåbær, et nytt lag ostekrem, bringebær og topp med litt ostekrem og jordbær.

  3. Pynt med flagg, og nyt!



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page