Smuldrepai med blåbær og vaniljeis- dessert på primus
- Maggy Elva Solberg
- 7. jan.
- 2 min lesing
Smuldrepai med blåbær og vaniljeis er en deilig og enkel dessert som passer perfekt når du er ute i naturen - skikkelig digg turmat. Jeg gjetter at turfølget ditt blir overrasket når du serverer is fra mattermos!
Denne oppskriften krever ikke mye utstyr, og er enkel og rask å tilberede på en primus. En god blanding av varm pai og søt is - en koselig og smakfull avslutning på turen.

Hvilket utstyr trenger du for å lage Smuldrepai med blåbær og vaniljeis på primus:
Mattermos med stor åpning
Gassbrenner - primus eller stormkjøkken.
Gass eller annet brensel
Fyrstikker eller lighter
Stekepanne, helst med non-stick belegg
Kjele, helst med non-stick belegg
Spade til å steke smuldredeigen med
Stekeskje til å røre blåbærene med
(Lang) skje til å få ut isen med
Dyp tallerkener og skjeer
Ingredienser – til 2 personer:
25 gram smør
25 gram mandler
25 gram sukker
13 gram mel
13 gram havregryn
Blåbær (frosne) + evt. sukker
Vaniljeis
Fremgangsmåte:
Hjemme
Mål opp ingrediensene til smuldredeigen i en pose.
Pakk med bær i pose eller boks.
Sett is i mattermos.
På tur
Vel fremme blander du deigen godt sammen ved å klemme godt på posen.
Varm opp en stekepanne på middels varme, og hell ingrediensene fra posen oppi pannen.
Stek til smuldredeigen er blitt sprø. Legg til side.
Hell blåbærene i en kjele og varm de opp over middels varme. Rør evt. inn litt sukker, om bærene er for bitre.
Hell blåbærene i serveringsskåler, topp med smuldredeigen.
Server den varme paien med vaniljeis (fra mattermos). Nyt!
Tips:
Bytt ut blåbær med andre bær dere liker - både jordbær og bringebær passer utmerket.
Pakk med is med smak - hva med sjokoladeis?