top of page

Couscous med kylling, paprika og pinjekjerner – OnePot middag på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 2. jan.
  • 1 min lesing

Oppdatert: 10. jan.

Rett og slett rask, enkel og god middag på primus! Ikke minst siden du kun trenger 1 kjele.


Du kan kjøpe med ferdiggrillet kylling, eller bruke opp rester du har hjemme. Pinjekjernene gir litt tyggemotstand til en ellers myk rett. Velbekomme!


Lilla turtallerken med couscous kylling og paprika laget på primus

Ingredienser til 2 voksne personer:

  • 200 gram kyllingfilet, i biter

  • 1/2 gul paprika

  • 1/2 rød paprika

  • 1/2 purre

  • 2 dl fullkorn couscous

  • 2 dl vann

  • Hønsebuljong / fond

  • Olje

  • Pinjekjerner

  • Salt og pepper


Fremgangsmåte:

Hjemme

  1. Kutt grønnsakene i små biter. Kutt kyllingen i biter. Pakk i poser / bokser.

På tur

  1. Varm olje i en kjele over medium varme. Stek grønnsakene til purren er myk.

  2. Tilsett vann og buljong / fond og kok til den har løst seg opp.

  3. Tilsett kyllingen og varm opp i et par minutter.

  4. Hell over couscousen, skru av varmen og legg på lokk.

  5. La svelle i ca. 5 minutter, tilsett litt olje og rør rundt med gaffel for å løsne couscousen fra hverandre. Smak til med salt og pepper.

  6. Server varmt med et dryss pinjekjerner på toppen. Nyt!


Hvilket utstyr trenger du for å lage Couscous med kylling, paprika og pinjekjerner på primus:

  • Gassbrenner - primus eller stormkjøkken.

  • Gass eller annet brensel

  • Fyrstikker eller lighter

  • Kjele, helst med non-stick belegg

  • Lokk til kjelen, evt. aluminiumsfolie

  • Stekeskje til å steke og servere

  • Tallerkener og bestikk




Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page