Couscous med kylling, paprika og pinjekjerner – OnePot middag på primus
- Maggy Elva Solberg
- 2. jan.
- 1 min lesing
Oppdatert: 10. jan.
Rett og slett rask, enkel og god middag på primus! Ikke minst siden du kun trenger 1 kjele.
Du kan kjøpe med ferdiggrillet kylling, eller bruke opp rester du har hjemme. Pinjekjernene gir litt tyggemotstand til en ellers myk rett. Velbekomme!

Ingredienser til 2 voksne personer:
200 gram kyllingfilet, i biter
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika
1/2 purre
2 dl fullkorn couscous
2 dl vann
Hønsebuljong / fond
Olje
Pinjekjerner
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Hjemme
Kutt grønnsakene i små biter. Kutt kyllingen i biter. Pakk i poser / bokser.
På tur
Varm olje i en kjele over medium varme. Stek grønnsakene til purren er myk.
Tilsett vann og buljong / fond og kok til den har løst seg opp.
Tilsett kyllingen og varm opp i et par minutter.
Hell over couscousen, skru av varmen og legg på lokk.
La svelle i ca. 5 minutter, tilsett litt olje og rør rundt med gaffel for å løsne couscousen fra hverandre. Smak til med salt og pepper.
Server varmt med et dryss pinjekjerner på toppen. Nyt!
Hvilket utstyr trenger du for å lage Couscous med kylling, paprika og pinjekjerner på primus:
Gassbrenner - primus eller stormkjøkken.
Gass eller annet brensel
Fyrstikker eller lighter
Kjele, helst med non-stick belegg
Lokk til kjelen, evt. aluminiumsfolie
Stekeskje til å steke og servere
Tallerkener og bestikk