top of page

Pasta Carbonara på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 19. des. 2024
  • 2 min lesing

Er du på jakt etter en smakfull og enkel turmatoppskrift? Da må du prøve denne retten med pasta, bacon og parmesan! Den er perfekt for både korte dagsturer og lengre eventyr i naturen. Den er rask å lage og krever bare noen få enkle redskaper, noe som gir minimal oppvask. Med en kombinasjon av sprøtt bacon, kremet parmesan og fersk pasta får du en herlig middag som virkelig varmer på turen.


Turmat trenger ikke være komplisert eller kjedelig. Jeg elsker å lage pasta på primus når jeg er ute, og denne retten er et supert eksempel på hvordan man kan lage en deilig middag med lite utstyr. Du kan tilpasse ingrediensene etter hva du har tilgjengelig, og resultatet blir alltid smakfullt.


Her får du oppskriften på denne enkle, men utrolig gode pastaretten med bacon og parmesan. Nyt, og god tur!

Grønn turtallerken med pasta carbonara med baconbiter og parmesan oppå, laget på primus

Ingredienser:

  • 3 egg

  • 50 gram revet parmesan

  • 200 gram fersk pasta

  • 150 gram bacon i biter

  • Salt og pepper


Hvordan lage Pasta Carbonara på primus:

Hjemme

  1. Pisk sammen egg og revet parmesan, samt litt pepper, og hell over på en tett beholder eller flaske.

På tur

  1. Steker du baconet i en kjele på medium varme til det er stekt. Legg til side.

  2. Kok opp vann, og kok så pastaen etter anvisning på pakken. Ta tilsidesatt ca. 1 dl av kokevannet, og hell av resten.

  3. Varm opp baconet raskt igjen, og bland sammen pasta og bacon.

  4. Ta av varmen, og hell over eggeblandingen. Bland alt godt sammen, og tilsett evt. noe av vannet om du trenger å spe med veske.

  5. Server med litt ekstra parmesan på toppen, og evt. mer pepper. Nyt!


Tips:

  • Jeg brukte fersk pasta siden den koker raskere, men du kan fint bruke tørket pasta.



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page