Pasta Carbonara på primus
- Maggy Elva Solberg
- 19. des. 2024
- 2 min lesing
Er du på jakt etter en smakfull og enkel turmatoppskrift? Da må du prøve denne retten med pasta, bacon og parmesan! Den er perfekt for både korte dagsturer og lengre eventyr i naturen. Den er rask å lage og krever bare noen få enkle redskaper, noe som gir minimal oppvask. Med en kombinasjon av sprøtt bacon, kremet parmesan og fersk pasta får du en herlig middag som virkelig varmer på turen.
Turmat trenger ikke være komplisert eller kjedelig. Jeg elsker å lage pasta på primus når jeg er ute, og denne retten er et supert eksempel på hvordan man kan lage en deilig middag med lite utstyr. Du kan tilpasse ingrediensene etter hva du har tilgjengelig, og resultatet blir alltid smakfullt.
Her får du oppskriften på denne enkle, men utrolig gode pastaretten med bacon og parmesan. Nyt, og god tur!

Ingredienser:
3 egg
50 gram revet parmesan
200 gram fersk pasta
150 gram bacon i biter
Salt og pepper
Hvordan lage Pasta Carbonara på primus:
Hjemme
Pisk sammen egg og revet parmesan, samt litt pepper, og hell over på en tett beholder eller flaske.
På tur
Steker du baconet i en kjele på medium varme til det er stekt. Legg til side.
Kok opp vann, og kok så pastaen etter anvisning på pakken. Ta tilsidesatt ca. 1 dl av kokevannet, og hell av resten.
Varm opp baconet raskt igjen, og bland sammen pasta og bacon.
Ta av varmen, og hell over eggeblandingen. Bland alt godt sammen, og tilsett evt. noe av vannet om du trenger å spe med veske.
Server med litt ekstra parmesan på toppen, og evt. mer pepper. Nyt!
Tips:
Jeg brukte fersk pasta siden den koker raskere, men du kan fint bruke tørket pasta.