top of page

Eton Mess med jordbær og limesukker

  • Maggy Elva Solberg
  • for 3 døgn siden
  • 1 min lesing

Eton Mess er kjempegod dessert med bær, marengs og pisket krem. Deilig blanding av sødme, fylde og krønsj. Ypperlig som turmatdessert, siden marengsen skal knuses og den utseendemessig er et "mess", noe som passer veldig bra når du kokkelerer i friluft.


Dette er første gang jeg lager pikekyssene selv, og nå er det ingen vei tilbake. Smaker mye bedre enn de som jeg tidligere har kjøpt i butikk.

eton mess i en treskål

Ingredienser 3-4 porsjoner:

  • 1 kurv friske jordbær

  • 2 ts sukker

  • Pisket krem på boks

  • Pikekyss - hjemmelaget eller kjøpt

  • Limesukker


Pikekyss:

  • 2 eggehviter

  • 125 gram sukker


Limesukker:

  • Skallet av 1 lime

  • 2 ts sukker


Hvordan lage Eton Mess:

Pikekyss:

  1. Sett ovnen på 100 grader varmluft. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret i flere porsjoner under fortsatt kraftig pisking, til massen er seig, hvit og stiv. Dette tar ca. 10 minutter.

  2. Fyll marengsen i en sprøytepose (eller vanlig brødpose som jeg gjorde), og sprøyt små topper på 2 bakepapirkledde stekeplater.

  3. Stek i ca. 1 time. La de gjerne stå i ovnen mens temperaturen går ned, eller hele natten som jeg gjorde. Det er viktig at de blir helt tørre.

  4. Pakk i lufttett boks til du skal ut.


Limesukker:

  1. Vask limen og tørk av den. Riv skallet med fint rivjern og bland med sukkeret i en tett boks.


Eton Mess:

  1. Rens jordbærene. Skjær halvparten i 2-4 biter. Resten moses med en gaffel og røres sammen med litt sukker. Dette kan du enten gjøre hjemme eller ute på tur.

  2. I en skål knus pikekyss, fyll på kremfløte, moste jordbær og jordbærbiter lagvis. Dryss limesukker over, og nyt!


eton mess ingredienser på en trefjøl

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page