Eton Mess med jordbær og limesukker
- Maggy Elva Solberg
- for 3 døgn siden
- 1 min lesing
Eton Mess er kjempegod dessert med bær, marengs og pisket krem. Deilig blanding av sødme, fylde og krønsj. Ypperlig som turmatdessert, siden marengsen skal knuses og den utseendemessig er et "mess", noe som passer veldig bra når du kokkelerer i friluft.
Dette er første gang jeg lager pikekyssene selv, og nå er det ingen vei tilbake. Smaker mye bedre enn de som jeg tidligere har kjøpt i butikk.

Ingredienser 3-4 porsjoner:
1 kurv friske jordbær
2 ts sukker
Pisket krem på boks
Pikekyss - hjemmelaget eller kjøpt
Limesukker
Pikekyss:
2 eggehviter
125 gram sukker
Limesukker:
Skallet av 1 lime
2 ts sukker
Hvordan lage Eton Mess:
Pikekyss:
Sett ovnen på 100 grader varmluft. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret i flere porsjoner under fortsatt kraftig pisking, til massen er seig, hvit og stiv. Dette tar ca. 10 minutter.
Fyll marengsen i en sprøytepose (eller vanlig brødpose som jeg gjorde), og sprøyt små topper på 2 bakepapirkledde stekeplater.
Stek i ca. 1 time. La de gjerne stå i ovnen mens temperaturen går ned, eller hele natten som jeg gjorde. Det er viktig at de blir helt tørre.
Pakk i lufttett boks til du skal ut.
Limesukker:
Vask limen og tørk av den. Riv skallet med fint rivjern og bland med sukkeret i en tett boks.
Eton Mess:
Rens jordbærene. Skjær halvparten i 2-4 biter. Resten moses med en gaffel og røres sammen med litt sukker. Dette kan du enten gjøre hjemme eller ute på tur.
I en skål knus pikekyss, fyll på kremfløte, moste jordbær og jordbærbiter lagvis. Dryss limesukker over, og nyt!
