Grove frokost-scones med havre - Hajka ovn
- Maggy Elva Solberg
- for 4 døgn siden
- 1 min lesing
Scones er mye raskere og enklere å lage enn tradisjonelle rundstykker, siden du slipper heving av gjærdeig. Disse sconesen har lite tilsatt sukker og passer veldig godt til frokost i det fri. De er helt supra å lage i en Hajka ovn, bare rør sammen deigen, hell den oppi bakepannen, stek og nyt.

Ingredienser 4 scones, frokost til 2 personer:
3 dl hvetemel
1 dl havremel
0,5 ss bakepulver
0,5 ts salt
1 ss sukker
1 ss olje - raps eller soya
1,5 dl lettmelk
ca. 1,5 ss lettkokte havregryn
Hvordan lage scones i en Hajka ovn:
Bland sammen alt det tørre i en bolle. Tilsett olje og melk og rør til en litt våt deig.
Legg bakepapir i bakeformen på Hajkaovnen.
Press sconesdeigen oppi formen, pensle med vann (eller drypp fra en spiseskje som jeg gjorde) og strø over havregryn.
Skjær et kryss i scones, ca. 1/4 ned i deigen.
Varm opp Hajkaovnen (inkl. stekeplate og stekerist) på medium varme i ca. 5 minutter, før du plasserer formen med sconesdeig i ovnen. Senk til lav varme, legg på logg og stek i 20-25 minutter til scones er ferdigstekt.
La hvile i formen i noen minutter før du løfter den ut, deler i 4 scones. Del hver scones i 2 og spis med det pålegget du har lyst på. Vi testet smør og syltetøy denne gangen.