Opp-ned appelsinkake - Hajka ovn
- Maggy Elva Solberg
- 10. juni
- 2 min lesing
En av de fine tingene Hajka-ovnen kan brukes til er å bake kake. Min første test var å lage opp-ned appelsinkake. Jeg tok utgangspunkt i Hajka's egen oppskrift på sukkerbrød, men la til appelsinskiver, zest og juice. Resultatet var veldig godt!

Ingredienser:
0,5 appelsin i tynne skiver
2 ss sukker
2 egg
2 dl sukker
75 gram smør
1 dl appelsinjuice + melk*
3 dl mel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 appelsin - kun zesten (valgfritt)
* Klem ut juice av 0,5 appelsin, og topp opp med melk til du har 1 dl veske.

Hvordan lage opp-ned appesinkake i Hajka ovn:
Vask 1 appelsin. Skjær halvparten i tynne skiver, og klem ut juicen av andre halvdelen i et desilitermål el.
Tilsett melk til du har 1 dl totalt av juice og melk.
Bruk zestjern og skrap av det ytterste oransje laget av appelsinen og bland sammen med vesken.
Smelt smøret.
I en skål visk sammen egg og sukker og hell det smeltede smøret oppi.
I en annen skål rør sammen mel, bakepulver og vaniljesukker.
Bland alt sammen og hell oppi en bakepapirkledd bakeskål
Putt bakepapir i bakeformen, dryss sukker jevnt utover bunnen og dekk med appelsinskivene. Hell i kakerøren.
Varm opp Hajkaovnen (inkl. stekeplate og stekerist) på medium varme i ca. 5 minutter, før du plasserer formen med kaken i ovnen. Senk til lav varme, legg på lokk og stek i 30-40 minutter til kaken er ferdigstekt (sjekk ved å stikke en pinne el. i midten av kaken).
La kjøle seg ned i 5 minutter, før du legger en tallerken oppå formen og snur den så på hodet. Fjern bakepapiret og server - gjerne med litt vaniljesaus eller is.