top of page

Opp-ned appelsinkake - Hajka ovn

  • Maggy Elva Solberg
  • 10. juni
  • 2 min lesing

En av de fine tingene Hajka-ovnen kan brukes til er å bake kake. Min første test var å lage opp-ned appelsinkake. Jeg tok utgangspunkt i Hajka's egen oppskrift på sukkerbrød, men la til appelsinskiver, zest og juice. Resultatet var veldig godt!

Opp-ned appelsinkake på en tretallerken bakt i Hajka ovn

Ingredienser:

  • 0,5 appelsin i tynne skiver

  • 2 ss sukker


  • 2 egg

  • 2 dl sukker

  • 75 gram smør

  • 1 dl appelsinjuice + melk*

  • 3 dl mel

  • 1,5 ts bakepulver

  • 2 ts vaniljesukker

  • 1 appelsin - kun zesten (valgfritt)


* Klem ut juice av 0,5 appelsin, og topp opp med melk til du har 1 dl veske.

Opp-ned appelsinkake delt i kakestykker

Hvordan lage opp-ned appesinkake i Hajka ovn:

  1. Vask 1 appelsin. Skjær halvparten i tynne skiver, og klem ut juicen av andre halvdelen i et desilitermål el.

  2. Tilsett melk til du har 1 dl totalt av juice og melk.

  3. Bruk zestjern og skrap av det ytterste oransje laget av appelsinen og bland sammen med vesken.

  4. Smelt smøret.

  5. I en skål visk sammen egg og sukker og hell det smeltede smøret oppi.

  6. I en annen skål rør sammen mel, bakepulver og vaniljesukker.

  7. Bland alt sammen og hell oppi en bakepapirkledd bakeskål

  8. Putt bakepapir i bakeformen, dryss sukker jevnt utover bunnen og dekk med appelsinskivene. Hell i kakerøren.

  9. Varm opp Hajkaovnen (inkl. stekeplate og stekerist) på medium varme i ca. 5 minutter, før du plasserer formen med kaken i ovnen. Senk til lav varme, legg på lokk og stek i 30-40 minutter til kaken er ferdigstekt (sjekk ved å stikke en pinne el. i midten av kaken).

  10. La kjøle seg ned i 5 minutter, før du legger en tallerken oppå formen og snur den så på hodet. Fjern bakepapiret og server - gjerne med litt vaniljesaus eller is.



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page