Italiensk gryte – OnePot gryte på primus
- Maggy Elva Solberg
- 22. nov. 2024
- 2 min lesing
Oppdatert: 23. nov. 2024
Dette er en smaksrik og enkel OnePot pastarett du kan lage på primus på tur. Det meste av jobben gjøres klar hjemme, som gjør matlagingen på tur en enkel sak. Oppskriften er fra godt.no og er en ferskvarevariant av posen du finner i tørrvarehyllen i matbutikken.

Ingredienser:
250 g kjøttdeig
0,5 løk
1 fedd hvitløk
0,5 rød paprika
1 ts oregano, tørket
1 ts basilikum, tørket
Litt tørket chili
0,5 ss tomatpuré
1 boks hermetiske knuste tomater
4 dl vann
1 biff fondpakke eller buljongterning
125 g spagetti
5 stkcherrytomater
1,25 dl frosne grønne erter
Olje til steking
Salt og pepper
Sukker
(0.25 ts fennikelfrø, knust)
Fremgangsmåte:
Hjemme:
Finhakk løk og hvitløk. Rens og skjær paprikaen i små biter.
Put kjøttdeig, løk og hvitløk sammen i en boks / pose
Put paprikabiter, tomatpure og krydder sammen i en boks.
Put erter i en boks eller pose.
Put spagetti (i biter) og hele cherrytomater sammen i en boks / pose
På tur:
Bruk den største gryten du har med og fres kjøttdeig, løk og hvitløk til kjøttdeigen er godt brunet.
Tilsett paprika, oregano, chili og tomatpure og bland alt godt sammen. La steke i et par minutter
Hell i tomater og kjøttkraft. Kok opp og la sausen småputre under lokk i cirka 10 minutter. Smak til med salt, pepper og en god klype sukker.
Brekk spagettien i små biter og putt oppi gryten.
Tilsett delte eller hele cherrytomater og la det hele småkoke videre (uten lokk) til sausen har tyknet og pastaen er ferdigkokt. Rør med jevne mellomrom underveis i kokingen slik at det ikke fester seg i bunnen av gryten.
Rør inn ertene og varm opp. Tilsett fersk basilikum, om du har med det.
Server og nyt!
Tips:
Originaloppskriften inkluderte knuste fennikelfrø, men det fant jeg ikke i butikken da jeg handlet, så jeg laget den uten. Jeg tilsatte tørket basilikum, men det hadde nok gjort seg å ha med fersk.
Hvis du vil ha en kremet variant, tilsetter du en liten fløte- eller melkeskvett på slutten.