Lasagne - OnePot
- Maggy Elva Solberg
- 4. nov. 2024
- 1 min lesing
Oppdatert: 7. nov. 2024
Dette er en enkel variant av lasagne - alt lages i en kjele på gassbrenner. Men smaken er like god!

Ingredienser - til 3 personer:
400 gr kjøtt/karbonadedeig
1 løk
1 gulrot
2 hvitløksfedd (evt. bruk hvitløkpulver)
1 boks hermetiske tomater, med basilikum og oregano
2 ss tomatpure
2 dl fløte
100 gr revet ost
7 stk lasagneplater
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
(Hjemme)
Skjær løken og gulrøttene i små biter. Finhakk eller mos hvitløken. Oppbevar i separate bokser/poser.
(På tur)
Varm opp kjele med non-stick belegg over middels varme. Stek kjøttdeigen og løken til kjøttet er brunet.
Rør inn tomatpure og stek med i et par minutter.
Hell oppi tomater, gulrøtter, krydder, buljong og fløte, og la det koke til buljongen har løst seg opp.
Hell oppi fløten og rør rundt.
Brekk lasagneplatene i mindre biter og putt oppi kjøttsausen. La koke i ca. 10-15 min til pastaen er mør. Rør underveis for å unngå at platene fester seg sammen.
Når pastaen er ferdig kokt, rør inn osten så den smelter. Server og nyt!