top of page

Lasagne - OnePot

  • Maggy Elva Solberg
  • 4. nov. 2024
  • 1 min lesing

Oppdatert: 7. nov. 2024

Dette er en enkel variant av lasagne - alt lages i en kjele på gassbrenner. Men smaken er like god!

Ingredienser - til 3 personer:


  • 400 gr kjøtt/karbonadedeig

  • 1 løk

  • 1 gulrot

  • 2 hvitløksfedd (evt. bruk hvitløkpulver)

  • 1 boks hermetiske tomater, med basilikum og oregano

  • 2 ss tomatpure

  • 2 dl fløte

  • 100 gr revet ost

  • 7 stk lasagneplater

  • Salt og pepper


Fremgangsmåte:


(Hjemme)

  1. Skjær løken og gulrøttene i små biter. Finhakk eller mos hvitløken. Oppbevar i separate bokser/poser.


(På tur)

  1. Varm opp kjele med non-stick belegg over middels varme. Stek kjøttdeigen og løken til kjøttet er brunet.

  2. Rør inn tomatpure og stek med i et par minutter.

  3. Hell oppi tomater, gulrøtter, krydder, buljong og fløte, og la det koke til buljongen har løst seg opp.

  4. Hell oppi fløten og rør rundt.

  5. Brekk lasagneplatene i mindre biter og putt oppi kjøttsausen. La koke i ca. 10-15 min til pastaen er mør. Rør underveis for å unngå at platene fester seg sammen.

  6. Når pastaen er ferdig kokt, rør inn osten så den smelter. Server og nyt!



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page