top of page

Proteinrik teltgrøt med sjokolade og jordbær

  • Maggy Elva Solberg
  • 22. aug.
  • 1 min lesing

Denne teltgrøten med sjokolade tikker mange bokser for meg;

  • veier lite,

  • holdbar i sekken i mange dager,

  • trenger kun tilsatt kaldt vann - no-cooking,

  • relativt billig,

  • ingen oppvask,

  • smaker godt, og

  • metter godt!


Jeg synes proteinpulver er kjempekjekt for å øke proteininnholdet i måltidene på tur. Jeg føler meg i hvert fall mett mye lenger om måltidet inneholder godt med både karbohydrater og proteiner.


Jeg velger store havregryn, da de metter mer. Men du kan selvsagt bruke de lettkokte havregrynene.

pose med teltgrøt på Hardangervidda
Frokost med utsikt - Hardangervidda

Ingredienser 1 porsjon*:

  • 90 gram havregryn - store

  • 30 gram melkepulver

  • 45 gram proteinpulver sjokolade

  • 30 gram chiafrø

  • 10 gram frysetørket jordbær


  • 1-2 dl vann


*Jeg laget en passelig raus porsjon, for at jeg skulle holde meg mett lenge. Skulle jeg gått lengre dagsetapper, så hadde jeg økt mengden til 1,5 porsjon.


Hvordan lage proteinrik teltgrøt:

Hjemme:

  1. Vei opp ingrediensene i lynlåspose(r). Jeg holder jordbærene adskilt, ellers så blir de for myke etter min smak.

På tur:

  1. Hell oppi ønsket mengde vann. Ha heller oppi for lite enn mye i starten, du kan alltid helle oppi mer hvis du vil det senere.

  2. Klem godt på posen, så proteinpulveret løser seg opp.

  3. La ligge mens du f.eks. lager kaffen.

  4. Ha jordbærene opp i posen, vent 1 minutt, rør rundt og nyt!


ree

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page