top of page

Sjokoladefondue med frukt - frisk og søt turmat-dessert

  • Maggy Elva Solberg
  • 4. des. 2024
  • 1 min lesing

Denne turmat-desserten er enkel og rask å lage. Frisk og søt dessert, som falt spesielt godt i smak hos barna. De elsker å dyppe sine egne biter i den varme sjokoladesausen. Her kan du bruke den frukten du liker best, eller har liggende hjemme.

lilla turmattallerken med fruktbiter på spyd dekket med smektet sjokolade

Ingredienser:

  • 200 gram melkesjokolade

  • ca. 1 dl matfløte

  • Frukt etter eget ønske - vi spiste druer, mandariner, epler og kiwi

  • Grillspyd


Fremgangsmåte:

  1. Hakk eller bryt sjokoladen i biter og sett oppi en kjele.

  2. Tilsett fløten og varm opp sakte på lav varme. Rør ofte så ingenting svir seg, og sjokoladebitene smelter.

  3. Mens sjokoladen smelter skjærer du frukten i passe store biter, og skreller mandarinen.

  4. Ta sjokoladeblandingen av varmen, tre frukt på spyd og dypp i sausen.


Tips:

  • Bruk gaffel til å frukten, den gjør det enklere å holde på bitene når de dyppes oppi sjokoladen.

  • Jordbær smaker veldig godt til sjokoladefonduen - server det i sesong.





Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page