Sjokoladefondue med frukt - frisk og søt turmat-dessert
- Maggy Elva Solberg
- 4. des. 2024
- 1 min lesing
Denne turmat-desserten er enkel og rask å lage. Frisk og søt dessert, som falt spesielt godt i smak hos barna. De elsker å dyppe sine egne biter i den varme sjokoladesausen. Her kan du bruke den frukten du liker best, eller har liggende hjemme.

Ingredienser:
200 gram melkesjokolade
ca. 1 dl matfløte
Frukt etter eget ønske - vi spiste druer, mandariner, epler og kiwi
Grillspyd
Fremgangsmåte:
Hakk eller bryt sjokoladen i biter og sett oppi en kjele.
Tilsett fløten og varm opp sakte på lav varme. Rør ofte så ingenting svir seg, og sjokoladebitene smelter.
Mens sjokoladen smelter skjærer du frukten i passe store biter, og skreller mandarinen.
Ta sjokoladeblandingen av varmen, tre frukt på spyd og dypp i sausen.
Tips:
Bruk gaffel til å frukten, den gjør det enklere å holde på bitene når de dyppes oppi sjokoladen.
Jordbær smaker veldig godt til sjokoladefonduen - server det i sesong.