top of page

Energibar med havregryn og tørket aprikos

  • Maggy Elva Solberg
  • 16. jan.
  • 1 min lesing

Oppdatert: for 3 døgn siden

God energibar som du enkelt lager selv hjemme, om som er en super snacks å ta med på tur. Jeg liker hjemmelagde energibarer bedre enn de jeg kjøper i butikken.



Ingredienser:

  • 100 g tørket aprikos, hakket

  • 100 g mørk sjokolade, hakket

  • 150 g smør, smeltet

  • 2 ss sirup, lys

  • 0,5 dl brunt sukker

  • 5 dl müsli

  • 0,5 dl havregryn

  • 1 dl kruskakli

  • 1 stk egg, sammenpisket

  • 50 g valnøtter, hakket


  • 50 g mørk sjokolade, smeltet - til topping


Fremgangsmåte:

Hjemme:

  1. Bland alle ingrediensene og trykk godt ut i en bakepapirkledd form, ca 23x23 cm.

  2. Stek på nederste rille på 200 grader i ca. 20 minutter.

  3. Når massen var avkjølt ringle over smeltet sjokolade på kryss og tvers, og sett formen i kjøleskapet i et par timer, eller til sjokoladen stivner.

  4. Skjær i små biter og satte i en luftet boks i kjøleskapet.

  5. Fort deg ut på tur før blir de spist opp hjemme ;)


Oppskriften fant jeg på godt.no

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page