Energibar med havregryn og tørket aprikos
- Maggy Elva Solberg
- 16. jan.
- 1 min lesing
Oppdatert: for 3 døgn siden
God energibar som du enkelt lager selv hjemme, om som er en super snacks å ta med på tur. Jeg liker hjemmelagde energibarer bedre enn de jeg kjøper i butikken.

Ingredienser:
100 g tørket aprikos, hakket
100 g mørk sjokolade, hakket
150 g smør, smeltet
2 ss sirup, lys
0,5 dl brunt sukker
5 dl müsli
0,5 dl havregryn
1 dl kruskakli
1 stk egg, sammenpisket
50 g valnøtter, hakket
50 g mørk sjokolade, smeltet - til topping
Fremgangsmåte:
Hjemme:
Bland alle ingrediensene og trykk godt ut i en bakepapirkledd form, ca 23x23 cm.
Stek på nederste rille på 200 grader i ca. 20 minutter.
Når massen var avkjølt ringle over smeltet sjokolade på kryss og tvers, og sett formen i kjøleskapet i et par timer, eller til sjokoladen stivner.
Skjær i små biter og satte i en luftet boks i kjøleskapet.
Fort deg ut på tur før blir de spist opp hjemme ;)
Oppskriften fant jeg på godt.no