Pepperkake-cookies på Hajka
- Maggy Elva Solberg
- for 7 døgn siden
- 2 min lesing
Oppdatert: for 6 døgn siden
Cookies med smaken av pepperkaker og jul - nam! Disse nydelige kjeksene ble sprø utenpå og myke inni når jeg stekte de i Hajkaovnen min.

Ingredienser:
200 g smør
75 g sukker
175 g brunt sukker
2 stk. egg
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
0,25 ts malt nellik
0,25 ts malt ingefær
0,25 ts malt kanel
0,25 ts kvernet pepper
60 g ristede mandler
1 ts flaksalt
Oppskriften er fra matprat.no
Hvordan bake pepperkakecookies på Hajkaovn:
Hjemme:
Smelt smøret i en kjele over middels høy varme til det blir lysebrunt. Rør jevnlig og pass på at det ikke brenner.
Grovhakk mandler og rist i en tørr stekepanne til de dufter godt.
Ha sukkeret i en stor bakebolle. Hell over det varme smøret og bland sammen. Visp inn ett og ett egg.
Mål opp og bland sammen hvetemel, bakepulver, natron, malt nellik, malt ingefær, kanel og pepper.
Bland sammen det tørre med smør og sukker blandingen. Deigen skal til slutt være jevn og klumpfri.
Bland inn de ristede mandlene.
Pakk ønsket mengde i en tett beholder.
På tur:
Forvarm Hajkaovnen under lokk i ca. 5 minutter på medium-sterk varme.
Lag 5-7 små kuler med hendene eller en skje og legg de i på bakepapir i bakeskålen. De vil utvide seg.
Senk temperaturen til medium-lav og stek i ca. 10-14 minutter avhengig av størrelsen på kjeksene. Følg med underveis og juster temperaturen for å unngå svidde kjeks.
Ta de av varmen og la avkjøles før du nyter - så blir de sprø utenpå og seige inni.
Tips:
Det er mulig å steke kjeks i en vanlig stekepanne på primus eller bål også. Bare bruk lang tid, snu de ofte og vær forsiktig med varmen så de ikke svir seg.









