Risotto med bacon og sjampinjong - på primus
- Maggy Elva Solberg
- 31. jan.
- 1 min lesing
Risotto er en digg italiensk risrett som skal være kremete og gjerne litt flytende i konsistensen. De serverer den ofte som en liten forrett, mens jeg liker den godt som hovedrett gjerne da tilsatt kjøtt. Denne varianten, med bacon og sjampinjong, har masse god umamismak, og er enkle å lage på primus.

Ingredienser til 2 personer
0,5 løk
100-150 gram bacon i biter
150 gram sjampinjong
200 gram risottoris
1 buljong- eller fondterning
Parmesan
Vann
Salt og pepper
Hvordan lage risotto på primus:
Start med å koke opp ca. 5 dl vann og buljong/fond. Forsøk å holde vannet varmest mulig.
Mens vannet koker skjærer du løk og sjampinjong i biter.
Sett en stor kjele på primusen over medium varme, og stek baconet. Etter noen minutter tilsetter du løken og sjampinjongen, og steker videre til løken er blank og kjøttet er gjennomstekt.
Tilsett risottorisen, og stek i et par minutter til mens du rører rundt. Begynn å tilsette varm buljong – litt av gangen. Rør jevnlig. Når det meste av vesken er trukket inn i risen, tilsetter du mer, inntil risen er ferdig kokt.
Risotto skal gjerne være litt grøtete, med litt tyggemotstand. Risen må koke ca. 16-18 minutter.
Strø over parmesan og krydre evt. med salt og pepper - og nyt!
Tips:
Hvis det er kaldt ute kan du helle buljongen på en termos så den holder seg varm.
Kutt gjerne grønnsakene hjemme først.