Tortillapai med spinat og fetaost - Hajka ovn
- Maggy Elva Solberg
- for 12 minutter siden
- 1 min lesing
Tortillaer / wraps eller veldig kjekke å bruke som paibunn på tur. Her testet jeg spinat og feta som fyll - skikkelig god lunsj ute i det fri! Å bruke en Hajkaovn gjør det dette til en veldig enkel rett å lage, men den kan også lages på vanlig primus/stormkjøkken. Bare pass på å ha god porsjon tålmodighet og lav nok varme ;)

Ingredienser til 1 pai:
1 Tortilla fullkorn
3 egg
1,25 dl matfløte
25 gram baby spinat
45 gram purre
Ca. 50 gram fetaost med soltørket tomat
Olje til steking
Hvordan lage Tortillapai i en Hajka ovn:
Rør sammen egg og fløte med en gaffel. Hell over i en tett flaske el.
Del purren i to, og så i tynne skiver. Grovhakk spinaten.
Varm opp litt olje i stekeformen over medium varme og stek purren til den har blitt myk. Tilsett spinaten og stek med til den har falt sammen. Hell over på en tallerken.
Plasser tortillan i stekeformen, hell purre og spinaten oppi, samt eggeblandingen. Fisk opp fetabiter og soltørkede tomater fra pakken og fordel over fyllet.
Sett formen i ovnen, sett på lokk, og stek i ca. 20 minutter eller til eggeblandingen har stivnet på toppen.
Løft ut av formen, skjær i 2-4 biter, server og nyt!
Tips:
Tortillawraps går lett i stykker, så det vil mest sannsynlig renne noe eggeblandingen i mellom tortillaen og formen. Men det gjør ingenting! Den vil også steke med og smake like godt som resten.