top of page

Tortillapai med spinat og fetaost - Hajka ovn

  • Maggy Elva Solberg
  • for 12 minutter siden
  • 1 min lesing

Tortillaer / wraps eller veldig kjekke å bruke som paibunn på tur. Her testet jeg spinat og feta som fyll - skikkelig god lunsj ute i det fri! Å bruke en Hajkaovn gjør det dette til en veldig enkel rett å lage, men den kan også lages på vanlig primus/stormkjøkken. Bare pass på å ha god porsjon tålmodighet og lav nok varme ;)

Tortilla pai med fetaost og spinat laget på Hajka ovn

Ingredienser til 1 pai:

  • 1 Tortilla fullkorn

  • 3 egg

  • 1,25 dl matfløte

  • 25 gram baby spinat

  • 45 gram purre

  • Ca. 50 gram fetaost med soltørket tomat

  • Olje til steking


Hvordan lage Tortillapai i en Hajka ovn:

  1. Rør sammen egg og fløte med en gaffel. Hell over i en tett flaske el.

  2. Del purren i to, og så i tynne skiver. Grovhakk spinaten.

  3. Varm opp litt olje i stekeformen over medium varme og stek purren til den har blitt myk. Tilsett spinaten og stek med til den har falt sammen. Hell over på en tallerken.

  4. Plasser tortillan i stekeformen, hell purre og spinaten oppi, samt eggeblandingen. Fisk opp fetabiter og soltørkede tomater fra pakken og fordel over fyllet.

  5. Sett formen i ovnen, sett på lokk, og stek i ca. 20 minutter eller til eggeblandingen har stivnet på toppen.

  6. Løft ut av formen, skjær i 2-4 biter, server og nyt!

    Tortilla pai med fetaost og spinat laget på Hajka ovn

Tips:

  • Tortillawraps går lett i stykker, så det vil mest sannsynlig renne noe eggeblandingen i mellom tortillaen og formen. Men det gjør ingenting! Den vil også steke med og smake like godt som resten.


Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page