Shepherds pie - middag på primus
- Maggy Elva Solberg
- 11. des. 2024
- 1 min lesing
Oppdatert: 13. mars
Dette er en digg middagsrett av lam. Bonus at den er enkel å lage på primus! Den kan også lages med kjøttdeig av storfe, om du foretrekker det. Jeg kuttet alle grønnsakene hjemme, før jeg dro ut, som gjorde matlaging på tur mye enklere.

Ingredienser:
400 gram lammekjøttdeig
2 gulrøtter i biter
1 løk i biter
2 ss tomatpure
1 ss hvetemel
3 dl vann + hønsefond
Provence krydder
Salt og pepper
Olje/ smør til steking
Potetmospose
Melk
Vann
Smør
Salt
Fremgangsmåte:
Stek lammekjøttdeigen og legg til side.
I en kjele, stek grønnsakene til løken er blank og myk.
Tilsett tomatpure og la steke med i ca. 1 minutt.
Tilsett vannet og flytende fond og la det løse seg opp.
Tilsett deretter hvetemel, krydder og kjøttdeigen, og kok under lokk over svak varme i ca. 10 minutter.
Smak til, og legg til side mens du lager potetmosen etter anvisning på pakken.
Når potetmosen er klar, spre den over kjøttsausen, og varm alt over lav varme i et par minutter, før servering. Nyt!