Maissuppe på termos, med sprøstekt chorizo og koriander
- Maggy Elva Solberg
- 6. des. 2024
- 1 min lesing
Denne milde og gode maissuppen passer veldig godt til salt pølse og koriander. Her ble rester av suppemiddagen med på tur oppi en termos, og servert som deilig lunsj i skogen.
Oppskriften er sånn cirka fra Familiekokeboka skrevet @tomvictorgausdal og @omamatogvin

Ingredienser:
3 store bokser mais
1 løk
1 hvitløksfedd
5 dl kyllingbuljong
1 dl melk
2 dl matfløte
Olje til steking
Salt og pepper
Chorizo i skiver
Korianderblader
Fremgangsmåte:
Hjemme
Hakk løken og hvitløken i biter. Varm opp oljen og stek maisen og løken til den er blank og myk, tilsett hvitløken på slutten.
Ha i buljong og kok i ca. 15 minutter.
Tilsett melk og fløte, og kjør suppen glatt i en blender, eller bruk stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Hell over på mattermos
Pakk med chorizo i skiver og korianderblader
På tur
Stek chorizo i skiver i en stekepanne på primus til de var sprøstekt.
Server suppen (fra termos) med chorizo og et dryss koriander.
Tips:
Det går raskt å steke tynne skiver med pølse, så pass på og snu de ofte.
Det er ikke behov for fett i pannen når du steker fet pølse.