top of page

Maissuppe på termos, med sprøstekt chorizo og koriander

  • Maggy Elva Solberg
  • 6. des. 2024
  • 1 min lesing

Denne milde og gode maissuppen passer veldig godt til salt pølse og koriander. Her ble rester av suppemiddagen med på tur oppi en termos, og servert som deilig lunsj i skogen.


Oppskriften er sånn cirka fra Familiekokeboka skrevet @tomvictorgausdal og @omamatogvin

Sort turkopp med maissuppe oppi toppet med stekte chorizoskiver og koriander
Maissuppe med stekt chorizo og koriander

Ingredienser:

  • 3 store bokser mais

  • 1 løk

  • 1 hvitløksfedd

  • 5 dl kyllingbuljong

  • 1 dl melk

  • 2 dl matfløte

  • Olje til steking

  • Salt og pepper


  • Chorizo i skiver

  • Korianderblader


Fremgangsmåte:

Hjemme

  1. Hakk løken og hvitløken i biter. Varm opp oljen og stek maisen og løken til den er blank og myk, tilsett hvitløken på slutten.

  2. Ha i buljong og kok i ca. 15 minutter.

  3. Tilsett melk og fløte, og kjør suppen glatt i en blender, eller bruk stavmikser.

  4. Smak til med salt og pepper.

  5. Hell over på mattermos

  6. Pakk med chorizo i skiver og korianderblader

På tur

  1. Stek chorizo i skiver i en stekepanne på primus til de var sprøstekt.

  2. Server suppen (fra termos) med chorizo og et dryss koriander.


Tips:

  • Det går raskt å steke tynne skiver med pølse, så pass på og snu de ofte.

  • Det er ikke behov for fett i pannen når du steker fet pølse.




Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page