Nøttebar med pistasj og havre
- Maggy Elva Solberg
- 27. okt.
- 1 min lesing
Nøttebar, energibar, mellombar - kjært barn har mange navn. Det er veldig enkelt å lage sin egen bar hjemme, for så å nyte på tur. Du velger selv ingrediensene og får et produkt som inneholder mer ren vare, enn om du kjøper de ferdig fra butikken.

Ingredienser:
150 g nøtter - jeg brukte blanding av mandler, cashew- og pistasjnøtter
100 g store havregryn
40 g smør
80 g brunt sukker
1 ts kanel
4 ss honning
En dryss maldonsalt
Hvordan lage nøttebarer hjemme:
Grovhakk cashews og mandler, rens pistasjnøttene.
Ha nøtter og havregryn i en stekepanne og stek på middels varme så de tar litt farge og dufter godt.
Strø over litt flaksalt om du ønsker det (jeg brukte salte cashewnøtter, så jeg saltet forsiktig).
Smelt smør, sukker, honning og kanel forsiktig i en kjele, mens du rører for å unngå at det svir seg.
Hell havregryn og nøttene oppi sukkerblandingen og bland alt godt sammen. Hell massen over i en form dekket med bakepapir, og spre utover.
Når massen har stivnet, løft den ut av formen og skjær i barer.
Oppbevar barene i en tett boks. Jeg pakket mine i matpapir for å ta de med meg på tur.



