top of page

OnePot gnocchi og salsicca form - Hajka ovn

  • Maggy Elva Solberg
  • 29. okt.
  • 2 min lesing

Her kommer en kjempegod rett inspirert av boken Blodsukkermagi av @linn_sprudlendesunn.


Hajkaovn gjør det mulig å "ovnsbake" turmat, så da jeg leste denne oppskriften fikk jeg lyst til å teste den på tur. Den er enkle å lage, fargerik, sunn og kjempegod! Jeg kommer til å lage en variant av den igjen, både hjemme og i friluft.


Tretallerken med gnocchi og salsicca bakt i Hajka ovnm på tur

Ingredienser 1-2 personer:

  • 1/2 squash

  • 1/2 rødløk

  • 1/2 gul paprika

  • 10 cherrytomater

  • 50 gram grønnkål

  • 1/2 pakke gnocchi, ca. 200 gram ukokt

  • 150 gram salsicchapølse (rå)

  • 1 ts hvitløklspulver

  • 1 ts paprikapulver

  • 0,5 ts salt

  • Olivenolje


  • Skivet hardost, f.eks. parmesan

  • Aioli


Hvordan lage OnePot gnocchi og salsicca form i en Hajka ovn:

Hjemme:

  1. Kok opp vann og ha i gnocchien. La koke i et par minutter, eller til de flyter opp til overflaten. Hell av vannet, ringle over litt olivenolje og pakk i en boks eller pose.

  2. Kutt squash i tynne halvmåner, paprika og rødløk i grove biter. Del tomatene i 2.

  3. Kna grønnkålen med litt olivenolje og salt i ca. 30 sekunder.

  4. Kutt salsiccapølsen i små biter. Pakk grønnsaker og pølse i en tett pose eller boks. Strø over krydderet (jeg gjorde det på tur, men kunne med hell ha gjort det hjemme).


På tur:

  1. Forvarm Hajkaovnen i ca. 5 minutter på middels til høy varme.

  2. Hell litt olje i bunnen av den hvite bakeskålen og spre utover med stekespade eller skje. Hell oppi grønnsaker, pølse og gnocchi og bak under lokk på middels varme i ca. 20 minutter, eller til pølsene er ferdig stekte og grønnsakene myke. Rør flere ganger underveis.

  3. Skjær eller riv osten.

  4. Server med revet ost og en klatt aioli.


Tips:

  • Noen butikker selger ferdigkokte gnocchi, som gjør at du slipper steg 1.

  • Det kan hende du ikke får plass til alt oppi bakeformen. Maten vil synke litt sammen. Vent da med noe av grønnkålen, som du kan legge på toppen halvveis i stekingen.

  • I oppskriften blir det blandet inn 0,5 ss chilipaste eller Sambal Oelek etter steking. Jeg liker ikke sterk mat, så jeg erstattet det med en dæsj aioli på tallerken.



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page