Pasta bolognese - tørket turmat
- Maggy Elva Solberg
- 24. feb.
- 2 min lesing
Pasta bolognese er første rett jeg testet å tørke samlet. Tidligere hadde jeg lekt meg litt med å tørke ingredienser enkeltvis. Jeg brukte en dehydrator til å tørke maten. Du må ikke ha en egen tørkemaskin, det er mulig å tørke mat i en stekeovn med varmluftsfunksjon, så lenge ovnsdøren kan stå litt på gløtt under tørketiden.
Å lage hele retten samlet var en veldig enkel måte å dehydrere turmat. Og resultatet ble en smaksrik varmmat på tur. Dehydrert turmat passer spesielt godt om du vil bære lett, og er mye billigere enn kjøpevarianten.

Ingredienser 3-4 porsjoner:
400 gram karbonadedeig
1 glass Barilla Basilico pastasaus
300 gram pasta, med 3-minutters koketid
Parmesanost
Per porsjon:
120 gram tørket pasta bolognaise
3 dl vann
5 gram tørket parmesanost.
Hvordan dehydrere pasta bolognaise:
Hjemme:
Stek karbonadeigen uten fett til den er gjennomstekt. Tilsett pastasausen og la gjerne koke 10 minutter.
I mellomtiden koker du 3-minutters pastaen og lar vannet renne av.
Kjør stavmikseren igjennom kjøttsausen, for å fjerne klumper i sausen og redusere kjøttbitene. Bland så sammen pastaen og kjøttsausen, og spre utover brettene med bakepapir el. i tørmaskinen.
Tørk på ca. 70 grader over natten.
Revet ost tørker du på brett i romtemperatur i ca. 2 dager.
På tur:
Ta med ca. 120 gram av den tørkede blandingen i en frysepose, tilsett ca. 3 dl kokende vann, rører rundt, og vent i 10 minutter.
Dryss over parmesanosten, rør rundt og nyt!
Tips:
Bruk gjerne en isolasjonspose til å holde maten varm mens den godgjør seg. Min laget jeg ved å klippe en bit av solbeskyttelse til bil, la den dobbel og brukte tape til å feste den sammen.
Du kan også ha alt oppi en mattermos, som passer bedre når det er kaldt ute.
