top of page

Spekefat med jordbær og mango salsa

  • Maggy Elva Solberg
  • 28. apr.
  • 2 min lesing

Oppdatert: 22. mai

Har du lyst til å feire 17. mai ute i skogen?


Jeg synes det er veldig koselig å starte feiringen av den store dagen med brunsj i det fri, før resten av dagen foregår i mer urbane omgivelser. Helst serverer jeg spekemat og eggerøre med godt tilbehør. Denne gangen testet jeg å ha jordbær og mango salsa til. Det smakte skikkelig godt!


Her får du en nydelig blanding søtt og salt, og som enkelt deles med ditt turfølge.


Eggerøren kan også lages hjemme og pakkes i en mattermos.

trefjøl med spekemat ost bær grønnsaker eggerøre mango og jordbær salsa

Ingredienser spekefat til 2 voksne:

  • Spekeskinke

  • Fenalår

  • Mårpølse

  • Silianapølse

  • Eggerøre

  • Brie

  • Jordbær- og mangosalsa

  • Tomater

  • Bringebær

  • Blåbær

  • Jordbær

  • Brød og smør


Ingredienser Jordbær- og mangosalsa:

  • ca. 8 jordbær

  • 150 gram (0,5 pose) frossen mango

  • 1 stk sjalottløk

  • 2 ss frisk mynte

  • 2 ss frisk koriander

  • 1 lime

  • 3 ts sukker


Ingredienser eggerøre:

  • 4 egg

  • Gressløk

  • Salt

  • Olje til steking

jordbær og mango salsa i en trekopp
Jordbær og mango salsa

Hvordan lage Jordbær- og mango salsa:

Hjemme

  1. Tin mango.

  2. Skjær jordbær og mango i små biter.

  3. Finhakk sjalottløk, koriander og mynte.

  4. Del lime i to og press juicen i en skål, tilsett sukker og rør godt.

  5. Bland alt sammen i en tett boks.


Hvordan lage eggerøre på primus:

Hjemme

  1. Knekk eggene i en bolle, tilsett litt salt og visp sammen med en gaffel. Hell over på en tett flaske.

På tur:

  1. Finhakk gressløk.

  2. Varm opp stekepanne med olje over lav til medium varme. Hell oppi eggerøren og rør jevnlig så ingenting brenner seg. Jeg liker å bruke slikkepott. Når ca. halvparten av røren er stekt dryss over gressløk og stek til den er ferdig.


turkokkekniv og gressløk oppå oransj plastfjøl

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page