Spekefat med jordbær og mango salsa
- Maggy Elva Solberg
- 28. apr.
- 2 min lesing
Oppdatert: 22. mai
Har du lyst til å feire 17. mai ute i skogen?
Jeg synes det er veldig koselig å starte feiringen av den store dagen med brunsj i det fri, før resten av dagen foregår i mer urbane omgivelser. Helst serverer jeg spekemat og eggerøre med godt tilbehør. Denne gangen testet jeg å ha jordbær og mango salsa til. Det smakte skikkelig godt!
Her får du en nydelig blanding søtt og salt, og som enkelt deles med ditt turfølge.
Eggerøren kan også lages hjemme og pakkes i en mattermos.

Ingredienser spekefat til 2 voksne:
Spekeskinke
Fenalår
Mårpølse
Silianapølse
Eggerøre
Brie
Jordbær- og mangosalsa
Tomater
Bringebær
Blåbær
Jordbær
Brød og smør
Ingredienser Jordbær- og mangosalsa:
ca. 8 jordbær
150 gram (0,5 pose) frossen mango
1 stk sjalottløk
2 ss frisk mynte
2 ss frisk koriander
1 lime
3 ts sukker
Ingredienser eggerøre:
4 egg
Gressløk
Salt
Olje til steking

Hvordan lage Jordbær- og mango salsa:
Hjemme
Tin mango.
Skjær jordbær og mango i små biter.
Finhakk sjalottløk, koriander og mynte.
Del lime i to og press juicen i en skål, tilsett sukker og rør godt.
Bland alt sammen i en tett boks.
Hvordan lage eggerøre på primus:
Hjemme
Knekk eggene i en bolle, tilsett litt salt og visp sammen med en gaffel. Hell over på en tett flaske.
På tur:
Finhakk gressløk.
Varm opp stekepanne med olje over lav til medium varme. Hell oppi eggerøren og rør jevnlig så ingenting brenner seg. Jeg liker å bruke slikkepott. Når ca. halvparten av røren er stekt dryss over gressløk og stek til den er ferdig.
