top of page

Saftig omelett med grønnsaker - på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 11. feb.
  • 1 min lesing

Jeg fikk lyst til få til å lage saftig omelett på primus. Jeg har tidligere laget omelett i pose - med stort hell. Nå ville jeg teste rett i kjele. Resultatet ble jeg veldig fornøyd med, bortsett fra hvor lang tid det tok...

omelett med grønnsaker laget i vannbad på primus

Ingredienser - til 2 voksne:

  • 6 egg

  • 6 ss melk

  • 1,5 potet

  • Brokkoli

  • Tomat

  • Paprika

  • Salt og pepper

  • Brød

  • Smør


Hvordan lage saftig omelett på primus:

Hjemme:

  1. Visk sammen egg og melk og hell over i en tett flaske el.

  2. Kutt grønnsakene i biter (ta gjerne det du har av rester i kjøleskapet) sett oppi en boks, og krydre med salt og pepper.

På tur:

  1. Bruk 2 kjeler, hvor du fyller grus eller stener i bunnen og fyller på med vann, slik at den mindre kjelen har vann langs sidene. Kok opp vannet i den største kjelen.

  2. Legg bakepapir oppi den minste kjelen, legg i grønnsakene og hell over eggene. Sett kjelen oppi vannet og legg på lokk (stekepannen i mitt tilfelle).

  3. La småkoke til eggene har stivnet på toppen, da er den ferdig. Løft omeletten forsiktig ut av kjelen ved å løfte bakepapiret. Alt i alt tok dette ca. 1 time på min primus (tipper det hadde tatt 35-45 min om jeg hadde brukt 4 egg).

  4. Skjær i passe biter, server med f.eks. godt brød og smør og nyt!


Tips:

  • Her kan du fylle omeletten med hva du har for hånden, hos meg ble rester av ovnsbakte poteter med, samt div. andre grønnsaker jeg fant i kjøleskapet. Super måte å bruke opp rester på.



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page