Saftig omelett med grønnsaker - på primus
- Maggy Elva Solberg
- 11. feb.
- 1 min lesing
Jeg fikk lyst til få til å lage saftig omelett på primus. Jeg har tidligere laget omelett i pose - med stort hell. Nå ville jeg teste rett i kjele. Resultatet ble jeg veldig fornøyd med, bortsett fra hvor lang tid det tok...

Ingredienser - til 2 voksne:
6 egg
6 ss melk
1,5 potet
Brokkoli
Tomat
Paprika
Salt og pepper
Brød
Smør
Hvordan lage saftig omelett på primus:
Hjemme:
Visk sammen egg og melk og hell over i en tett flaske el.
Kutt grønnsakene i biter (ta gjerne det du har av rester i kjøleskapet) sett oppi en boks, og krydre med salt og pepper.
På tur:
Bruk 2 kjeler, hvor du fyller grus eller stener i bunnen og fyller på med vann, slik at den mindre kjelen har vann langs sidene. Kok opp vannet i den største kjelen.
Legg bakepapir oppi den minste kjelen, legg i grønnsakene og hell over eggene. Sett kjelen oppi vannet og legg på lokk (stekepannen i mitt tilfelle).
La småkoke til eggene har stivnet på toppen, da er den ferdig. Løft omeletten forsiktig ut av kjelen ved å løfte bakepapiret. Alt i alt tok dette ca. 1 time på min primus (tipper det hadde tatt 35-45 min om jeg hadde brukt 4 egg).
Skjær i passe biter, server med f.eks. godt brød og smør og nyt!
Tips:
Her kan du fylle omeletten med hva du har for hånden, hos meg ble rester av ovnsbakte poteter med, samt div. andre grønnsaker jeg fant i kjøleskapet. Super måte å bruke opp rester på.