Skagenrøre eller skagensalat - på termos
- Maggy Elva Solberg
- for 3 døgn siden
- 1 min lesing
Skagenrøre er nydelig luksuspålegg, som passer utmerket til en tur sommerstid. Lag røren hjemme og ta den med ut i en mattermos, så holder den seg kjølig og fersk. Vel fremme er den god å servere på brødskive med salat, og litt sitron.
Pakk gjerne med noe godt å drikke i en termoflaske!

Ingredienser - nok til 4:
1 dl majones
2 dl crème fraîche
2 ss lodderogn
0,5 stk rødløk, finhakket
400 g pillede reker
100 g pillede krepsehaler
2 ss finhakket gressløk
2 ss finhakket dill eller persille
2 ts sitronsaft
Salt og pepper
Brød, gjerne god loff
Salatblader
Hvordan lage skagerøre:
Hjemme:
Bland alt utenom reker og krepsehaler og smak til. Rør så forsiktig inn skalldyrene og pakk ønsket mengde i en mattermos.
Pakk med brød, sitron og salat.
På tur:
Skjær sitron i skiver eller båter.
Legg salat på brødskiven og topp med en raus mengde skagensalat. Skvis over litt sitrosaft.
Server noe godt i glasset til, og nyt!
