top of page

Skagenrøre eller skagensalat - på termos

  • Maggy Elva Solberg
  • for 3 døgn siden
  • 1 min lesing

Skagenrøre er nydelig luksuspålegg, som passer utmerket til en tur sommerstid. Lag røren hjemme og ta den med ut i en mattermos, så holder den seg kjølig og fersk. Vel fremme er den god å servere på brødskive med salat, og litt sitron.


Pakk gjerne med noe godt å drikke i en termoflaske!

loffskive med salat og skagenrøre servert ute i naturen

Ingredienser - nok til 4:

  • 1 dl majones

  • 2 dl crème fraîche

  • 2 ss lodderogn

  • 0,5 stk rødløk, finhakket

  • 400 g pillede reker

  • 100 g pillede krepsehaler

  • 2 ss finhakket gressløk

  • 2 ss finhakket dill eller persille

  • 2 ts sitronsaft

  • Salt og pepper

  • Brød, gjerne god loff

  • Salatblader


Hvordan lage skagerøre:

Hjemme:

  1. Bland alt utenom reker og krepsehaler og smak til. Rør så forsiktig inn skalldyrene og pakk ønsket mengde i en mattermos.

  2. Pakk med brød, sitron og salat.

På tur:

  1. Skjær sitron i skiver eller båter.

  2. Legg salat på brødskiven og topp med en raus mengde skagensalat. Skvis over litt sitrosaft.

  3. Server noe godt i glasset til, og nyt!

Hvitvin som helles fra en isolert flaske oppi et plastglass ute på tur
En termoflaske holder drikken kald.

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page